ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ ПЧЕЛАРА
5.02.2012

Удружење пчелара „Сува планина“ из Нишке Бање, Ветеринарски институт Ниш, Ветеринарска станица „Ниш“ и Градска општина Палилула, организовали су протеклог викенда семинар под називом „Саветовање пчелара из области здравствене заштите пчелињих друштава“. Овим поводом у холу Нишког културног центра одржана је и продајна изложба пчеларске опреме и прибора.Након поздравне речи Бобана Микића, члана Већа Градске општине Палилула, на овом саветовању су говорили и Чедомир Јовановић из Удружења „Сува планина“ Нишка Бања, као и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за ветерину Београд.

За око 100 заинтересованих пчелара, одржана су предавања о Клиничком прегледу пчелињих друштава, Законским одредбама и Правилнику, Поступку клиничког прегледа, О „Третирању пчелињих друштава мрављом и оксалном киселином“ уз видео приказ-шестогодишња пракса Удружења пчелара „Сува Планина“, говорио је др вет.мед. Слободан Савић, спец. за пчелиње болести а о „Биолошкој борби против варое“, предавање је одржао Чедомир Јовановић, пчелар.

Посетиоци су могли да се упознају са радом овог пчеларског друштва, али и да учествују у отвореној дискусији и размењују искуства.